Mina 7 bästa tips för en familjefotografering i Malmö

När ni kommer hem till kompisar och bekanta ser du fina bilder på deras familjer på väggarna och tänker “Vi borde verkligen ta tag i det där med familjefotografering…!” Men sen åker ni därifrån och känslan rinner ut i sanden. Eller så säger ni att ni ska bara vänta tills bladen slagit ut på träden, eller till höstlöven är som finast. Och jag förstår den tanken, men saken är att tar du inte tag i det där och då och faktiskt kontaktar någon och sätter ett datum så är sannolikheten att dagarna bara tickar på och barnen blir äldre och äldre UTAN att ni bokar den där familjefotograferingen överhängande! Och plötsligt står ni där, baren börjar flytta hemifrån och undrar var åren tog vägen egentligen?

Jag vill att ni inte ska behöva känna den känslan en dag utan ta tag i detta här och nu, så här kommer 7 tips till dig på vägen som kanske hjälper dig att ta tag i det där som du faktiskt vill och som också förklarar några saker på vägen så att ni kan sänka kraven och njuta av stunden (och VÅGA ta steget att göra en fotografering – det är inte farligt, det är kul!)
7. NÄR NI FOGRAFERAS: Hjälp inte er fotograf om denne inte ber uttryckligen om hjälp. Inga mutor, inga hot eller “kom hit och sitt nu och le”. Dina barn är precis som alla barn! Oftast ser det ut som kaos, men bilderna blir bra. Behöver jag hjälp så lovar jag att jag säger till!

6. INNAN: Sänk kraven på dig själv och hur du ser ut. Dina barn vill bara ha bilder i framtiden med sina föräldrar – oavsett hur de ser ut. De dömer inte dig utan tycket att du är det underbaraste som finns i alla lägen. En familjefotografering skall dessutom visa er som ni är, inte som ni ser ut.

5. INNAN: Kom ihåg att peppa er själva och barnen inför er fotografering. Det handlar inte om att “le, sitta still och titta in i kameran” och vara obekväm (om det inte är såna bilder ni är ute efter, och då har ni nog kommit till fel fotograf). Det beror på vem ni bokar med. Om ni bokar med mig så säg till barnen att ni ska på en lekträff med en fotograftant istället. Barn älskar att umgås och få leka med sina föräldrar, och det är precis det ni kommer att få göra!

4. INNAN: Hjälp er fotograf med att vara era bästa jag! Låt alla ha vilat sig och ätit ordentligt innan ni ses. Sömngrusiga ögon och lågt blodsocker är inte er bästa vän. Stressa ned innan och peppa varandra, annars är risken att er stress smittar av sig på alla runt omkring! För er egen skull, tänk Vad roligt! istället för Oj, vad jobbigt!

3. INNAN: Vad ska vi ha på oss? Ja – jag vet! Det finns tydligen inget som är så krångligt som att klä sig inför en familjefotografering. Så här kommer 3 tips. 1. Ha på er kläder ni är varma o bekväma i – är det kallt – kör lager på lager istället för en enda bufflig jacka. 2. Tänk färgskala snarare än “alla ska ha vitt & blått”. 3. Mest av allt, var bekväma och fråga dig själv “Vill jag se denna svarta jacka med reklamtryck på väggen i en vacker inramning?”.

2. INNAN: Boka en familjefotograf vars bilder får er att känna något. Vem som helst kan numera avbilda hur ni ser ut. Det räcker med en iPhone och att säga “Cheeeze”. Den yrkesfotografen som är skicklig kommer att hjälpa er att berätta vilka ni var, just där och just då. Den kommer visa er kärlek till varandra och hur ni är unika i er perfekta familjekonstellation. Det är i vart fall det jag strävar efter!

1. NU: Mitt absolut bästa tips inför en familjefotografering är – BARA GÖR´T! Livet springer förbi fortare än vi anar och helt plötsligt har du glömt bort hur din bebis luktade i nacken eller den där knäppa roliga minen er son hade när han var fyra. Men mest av allt har ni missat chansen att få se dessa fantastiska kärleksbilder varje dag när ni vaknar eller går förbi vardagsrummet eller hallen. Ni har missat möjligheten att få boosta er själva och era barn, varje dag!

 

FamiljefotograferingFamiljefotografering MalmöFamiljefotograf Malmö

Inga kommentarer
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Kontakta mig för mer information